Peter’s Farm Itämerellinen vasikkapata hasselpähkinäkuoressa
Ainekset
Pataan:
500 g kuutioitu vasikanlihaa
3 rkl oliivi öljyä
150 g sipulia
50 g selleria
1 valkosipulin kynsi
4 pientä tomaattia
1 rkl kuminaa
1 rkl inkivääri jauhetta
1 kaneli tanko
ó l vasikka lientä
suolaa ja pippuria
Pähkinäinen kuori:
100 g voita
130 g vehnäjauhoa
120 g hasselpähkinää (murskattuna)
2 rkl hunajaa
Gremolata:
1 sitruunan kuori (raastettuna)
1/2 sitruunan mehu
1 limen kuori (raastettuna)
30 g lehtipersilja
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
Ohjeet
- Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Ruskista kuutioitu vasikanliha pannulla kunnes pinta on kullanruskea. Lisää sipulit, selleri ja valkosipuli ja paista pienellä lämmöllä noin 3 min. Lisää tomaatit, kumina, inkivääri, kaneli ja vasikkaliemi. Peitä kannella ja anna hautua noin 90 minuutta.
- Sekoita Gremolata ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella. Anna maustua jääkaapissa.
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Kuutioi voi ja seikoita mukaan jauho muodostaen muruisen taikinan. Lisää suola ja murskattu hasselpähkinä muodostaen isoja muruja. Levitä murut tasaisesti leivinpaperille ja laita kuorrute uuniin. Seikoita muruja tasaisin väliajoin kunnes murut ovat rapeita.
- Siirrä haudutettu vasikan pata uunivuokaan ja peitä pata muruilla. Valuta kuoren päälle hunajaa. Laita pata uuniin 180 asteeseen ja anna hautua vielä noin 15 minuuttia.
- Tarjoile pata sitruunaisen Gremolatan kanssa!