MENU

In English FB

Topfoods toimittaa maistuvia, korkealaatuisia ja huolella valittuja elintarvikkeita ammattikeittiöiden, vähittäiskaupan ja ruokateollisuuden tarpeisiin. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavaa ja pitkäjänteistä kumppanuutta. Teemme työtämme rakkaudesta ruokaan.

Lehdistötiedote 20.3.2023 | Tanskalainen elintarvikealan yritys Geia Food ostaa suomalaisen Topfoods Finlandin

Julkaisuvapaa: Tanskalainen elintarvikealan yritys Geia Food ostaa suomalaisen Topfoods Finlandin.

Geia Food ostaa Topfoods Finland Oy:n ja TFR Topfoods Retailing Oy:n koko osakekannan. Tällä yrityshankinnalla yhteispohjoismaalainen Geia Food vahvistaa asemiaan Pohjoismaissa ja Suomen Food Service sekä teollisuus- ja vähittäiskaupan tuotemarkkinoilla.

”Topfoods on mielenkiintoinen ja hyvin johdettu yritys, jolla on intohimoiset työntekijät ja vahva erikoisosaaminen. Erittäin innovatiivisella lähestymistavallaan tuotekehitykseen tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja valmistajien kanssa yritys on vakiinnuttanut asemansa luotettavana laadukkaiden tuotteiden toimittajana. Olemme erittäin vaikuttuneita yhtiön kehityksestä ja näemme monia mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaa edelleen tulevina vuosina tuomalla Geian toimittajaportfolion peliin Suomen markkinoilla”, sanoo Geia Foodin toimitusjohtaja Claus Ravnsbo.

Korkealaatuisia elintarvikkeita ammattikeittiöiden, vähittäiskaupan ja ruokateollisuuden tarpeisiin hankkiva Topfoods työllistää 15 henkilöä ja sen vuotuinen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Yrityksen perustivat vuonna 2008 Janne Rantala ja Juha Mäkelä. Geia Foodin 2022 liikevaihto oli 375 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yhteensä 160 henkilöä Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

”Geia Food on ollut suomen markkinoilla jo useita vuosia, jolloin myyntimme on keskittynyt vähittäiskauppaketjuihin. Haluamme jatkaa asemamme laajentamista vähittäiskaupan markkinoilla, mutta samalla näemme mielenkiintoisia mahdollisuuksia foodservice- ja teollisuusmarkkinoilla, joilla toimimme jo Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Topfoodsin oston myötä meillä on käytössämme paikallinen osto-, myynti- ja tuotekehitysosaaminen, mikä luo upean pohjan laajentumisellemme Suomen markkinoille”, sanoo Ravnsbo.
Topfoodsin perustajat Rantala ja Mäkelä jatkavat kumppaneina nyt syntyvässä uudessa rakenteessa, jossa he vastaavat yhtiön päivittäisestä toiminnasta.

”Olen uskomattoman ylpeä Topfoodsin kehityksestä sen perustamisen jälkeen, jossa olemme luoneet fantastisen yrityksen uskollisten ja osaavien työntekijöidemme ansiosta. Elintarvikeala kehittyy nopeasti, mikä vaatii meiltä ammattimaistumista edelleen. Lisäksi olemme huomanneet, että kasvattaaksemme toimintaamme edelleen Suomessa tarvitsemme vahvan, osaavan kumppanin markkinoillemme”, sanoo Topfoodsin toimitusjohtaja Janne Rantala.
“Näemme Geia Foodin erittäin ammattitaitoisena ja vahvana toimijana pohjoismaisilla markkinoilla, joka tukee kehitystämme tulevina vuosina. Molemmat yritykset ovat innovatiivisia ja jakavat intohimon ruokaan, minkä vuoksi odotamme innolla jännittävän kasvumatkamme jatkamista Geian kanssa tulevina vuosina.”

Kaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten lopullista hyväksyntää.

Lisätietoja:

Janne Rantala, toimitusjohtaja, Topfoods Finland, p. +358 40 544 7540
Claus Ravnsbo, konsernijohtaja, Geia Food, p. +45 29 99 18 21

Press release in english: Topfoods press release