MENU

In English FB

Topfoods toimittaa maistuvia, korkealaatuisia ja huolella valittuja elintarvikkeita ammattikeittiöiden, vähittäiskaupan ja ruokateollisuuden tarpeisiin. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavaa ja pitkäjänteistä kumppanuutta. Teemme työtämme rakkaudesta ruokaan.

Lokakuun kärkituotteet: kalamata-oliivit ja laktoosittomat juustot

 

Lokakuun pimeneviin ja tunnelmallisiin iltoihin sopivat ainutlaatuisen aromikkaat kalamata-oliivit sekä kätevät, irtopakastetut laktoosittomat juustot. Molemmat tuotteet ovat Topfoodsin huolella valittuja kärkituotteita, jotka ovat saatavilla ammattikeittiöiden käyttöön nopealla toimitusajalla.

Kalamata on ympäri maailman erittäin arvostettu oliivilajike, jota kasvaa vain Kreikassa. Ainutlaatuisen pehmeät ja maukkaat kalamatat kasvatetaan tuhatvuotisella perinteellä eteläisimmässä Kreikassa sijaitsevalla Kalamátan alueella.

”Kalamatat eli kalamon oliivit eroavat muodoltaan, väriltään, rakenteeltaan ja maultaan muista oliiveista. Ne tunnistaa soikeasta muodosta, mustaliilasta väristä sekä muita oliiveja pehmeämmästä rakenteesta ja mausta”, kertoo Topfoodsin avainasiakaspäällikkö Lotta Bastman.

Toisin kuin tavanomaisia oliiveja, kalamatoja ei värjätä. Ne myös kasvavat puussa kypsäksi asti ja poimitaan kahta kuukautta myöhemmin kuin tavalliset oliivilajikkeet. Kalamata-oliiveja voidaan käyttää moniin käyttötarkoituksiin salaateista lämpimiin ruokiin sekä tapaksista muihin napostelu- ja alkupala-annoksiin.

Lokakuun toisena kärkituotteena ovat laktoosittomat juustot. Topfoodsin laajasta valikoimasta löytyvät kotimaisten markkinoiden ainoat mozzarellat ja vuohenjuustot, jotka ovat saatavilla laktoosittomana irtopakastetuotteena.

”Tälle tuoteryhmälle on ammattikeittiöissä selvää kysyntää, joten annoimme sopimusvalmistajillemme tehtäväksi kehittää meille laktoosittomat, irtopakasteena myytävät juustoperheet. Kyseessä ovat siis meille räätälöidyt tuotteet, joilla vastaamme suoraan asiakastarpeeseen”, Bastman kertoo.

Tuoteryhmän kysyntä on kasvanut merkittävästi etenkin korona-aikana, sillä ne auttavat vähentämään hävikkiä, parantamaan laatua ja säästämään kuluissa. Siten ne myös helpottavat katteenhallintaa.

”Suoraan valmistuksen jälkeen pakastettu juusto on aina supertuoretta. Juuston ikääntyminen hidastuu pakastamisen ansiosta, joten näin juusto säilyttää raikkaan tuoreutensa pitkään. Nämä juustot onkin otettu asiakkaiden keskuudessa ilolla vastaan.”